Λογιστικό Γραφείο – Μπορείτε να Επικοινωνήσετε Αποτελεσματικά;

Καθώς ψάχνετε ανάμεσα στα δεκάδες λογιστικά και φοροτεχνικα γραφεια της Ελλάδας και της πόλης σας για να βρείτε το λογιστικό γραφείο που, μολονότι ανήκει στην κατηγορία που γενικά ονομάζονται «φοροτεχνικά & λογιστικα γραφεια», θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις λογιστικές και φοροτεχνικές ανάγκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα πρέπει να προσέξετε έναν πολύ σημαντικό, ζωτικό θα έλεγα, παράγοντα: τον τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες και ειδικά με τον σημαντικότερο από τους πελάτες τους: εσάς!

Επικοινωνία & Λογιστικά – Φοροτεχνικά Γραφεία

Η επικοινωνία αποτελεί έναν ζωτικότατο παράγοντα επιτυχίας στη συνεργασία κάποιου με ένα λογιστικο γραφειο, ειδικά όταν αυτός ο επιχειρηματίας έχει πρότερη εμπειρία με πολλά άλλα φοροτεχνικά γραφεία και λογιστικά γραφεία. Θα πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένες ιδιότητες που εξασφαλίζουν αγαστή, απρόσκοπτη συνεργασία – κάτι απολύτως απαραίτητο όταν εξετάζονται ζητήματα που αφορούν τη φορολογική σχέση κάποιου με το κράτος, όπου ένα λάθος θα μπορούσε να σημαίνει σοβαρούς μπελάδες για τον ανυποψίαστο επαγγελματία που έχει απευθυνθεί στο λογιστικό γραφείο και το έχει επιλέξει ανάμεσα σε τόσα άλλα φοροτεχνικά και λογιστικά γραφεία. Ποιες είναι λοιπόν μερικές από αυτές τις τόσο σημαντικές ιδιότητες επικοινωνίας που πρέπει να αναζητήσετε καθώς πασχίζετε να σφυρηλατήσετε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με κάποια λογιστικά γραφεία (ή φοροτεχνικά όπως συνηθίζουν να τα αποκαλούν ορισμένοι πιο ειδήμονες στο εν λόγω αντικείμενο), από τα οποία προφανώς ένα λογιστικό γραφείο θα είναι αυτό που θα σας ικανοποιήσει περισσότερο.

φοροτεχνικα γραφεια

Λογιστικό Γραφείο Σημαίνει Καλός Ακροατής

Μια πρώτα πολύ σπουδαία ιδιότητα για κάθε λογιστικό γραφείο είναι η δυνατότητα της καλής ακρόασης. Αν δείτε τον υπεύθυνο σε ένα λογιστικό γραφείο να σας απαντάει προτού ακόμη καν έχετε τελειώσει την ερώτηση ή τη φράση σας τότε καλύτερα να επισκεφτείτε και μερικά άλλα λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία. Ο σωστός επαγγελματίας, και ειδικά ο λογιστικής ή ο φοροτεχνικός που εργάζεται σε λογιστικά – φοροτεχνικά γραφεία, ξέρει πως καμία περίπτωση δεν είναι ακριβώς ίδια με κάποια άλλη, και πως για να είναι το γραφείο του λογιστικό γραφείο, και όχι απλώς ένα ακόμη από τα πολλά φοροτεχνικά γραφεία ή τα λογιστικά γραφεία που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τότε πρέπει να ακούει πάντοτε πολύ προσεκτικά τι του λέει ο πελάτης του.

λογιστικα γραφεια αθηνα

Σαφήνεια – Απαραίτητη για κάθε λογιστικό γραφείο.

Άλλη μια πολύ σημαντική ιδιότητα για όλα τα φοροτεχνικά και λογιστικά γραφεία είναι αυτή της σαφήνειας. Ελέγξτε αν το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεστε, σε σχέση με άλλα λογιστικά ή φοροτεχνικά γραφεία, όταν σας εξηγεί τις φορολογικές, λογιστικές ή φοροτεχνικές σας υποθέσεις το κάνει αυτό με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλαβαίνετε τα πιο ουσιώδη σημεία. Το λογιστικό γραφείο είναι πρωτίστως πάροχος υπηρεσιών και όπως όλα τα λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία που αναγνωρίζουν πως ασχολούνται με ένα ειδικό και δύσκολο αντικείμενο, οφείλουν να εξηγούν μα απλότητα και σαφήνεια στον πελάτη τους τα ζητήματα που τον αφορούν.